Салон del Gusto смакує продукцію українських Карпат

Українські виробники традиційних карпатських продуктів вийшли на амбіційний італійський Salone del Gusto - 2014 (23 – 27 жовтня, Турин, Італія).

Salone del Gusto – у перекладі Салон Смаку – проводиться в Турині раз на два роки і представляє найкращі традиційні італійські продукти харчування, що мають регіональну ідентифікацію. Потрапити до цього елітного зібрання мріють не лише італійські виробники, а отже частина виставки під назвою Terra Madre (Мати-Земля) предаствляє регіональні традиційні продукти з усього світу. Вперше тут працює стенд під брендом «Смак українських Карпат», організований громадською спілкою «Карпатський Смак».

Леквари та джеми із Закарпаття від компанії «Пан Еко», фіточаї, рослинні та ягідні олії від Івано-Франківських підприємств «Чиста Флора» й «Елітфіто», березовий сік від Чернівецької «Галс ЛТД», - чотири українські компанії, члени спілки, експонують сьогодні свою продукцію на всесвітньо відомій виставці. А колеги по спілці «Карпатський Смак», до якої входять нині 16 виробників, підтримують вихід українських Карпат на амбіційний міжнародний рівень.

У фокусі цьогорічного Salone del Gusto and Terra Madre - родинне фермерство як основа збалансованого сільського господарства та збереження біологічного різноманіття. Адже нинішній рік ООН проголосив міжнародним роком родинного фермерства.

Участь українських виробників у виставці організовано в рамках проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» (2012-2016), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

Інформація «Зеленого досьє»